Home
Het systeem
Bladmuziek
Stickers
Meespeel cd's
Lesmethode
privacybeleid
copyright
Bestellen
Contact
Locatie: Contact

Iets over mezelf en onze werkgroep.

Mijn naam is René Koelemaij en ik ben meer dan
38 jaar werkzaam geweest voor stichting Arduin in Middelburg als muziektherapeut, artistiek leider en dirigent van orkest De Zeeuwse Muzikanten.
Daarnaast heb ik 18 jaar gewerkt als docent keyboard kleurmuziek voor leerlingen met een verstandelijke beperking en/of stoornis in het autistisch spectrum.

Met deze 2 banen ben ik (meer dan) full-time aan het werk geweest in een werkelijk prachtig vak:
muziek toegankelijk maken voor mensen die wat langzamer en soms op een wat andere manier leren.
Ik heb een muziekpedagogische en orthopedagogische opleidingsachtergrond. (B.Ed)

De ontwikkeling van de methodiek en het (software)programma van het Multi-Kleur Muzieksysteem is een privé -aangelegenheid geweest. De kleurmuziek maak ik zelf thuis en de methode wordt ook gebruikt in het orkest de Zeeuwse Muzikanten.

Binnen Arduin heb ik de methode van het leren keyboardspelen met kleurmuziek samen met het gebruik van de computer in 1994 geïntroduceerd. Inmiddels wordt deze manier van lesgeven al een aantal jaren toegepast in diverse muziekscholen en in het 30 leden tellende orkest De Zeeuwse Muzikanten.

Met in totaal vijf vrijwilligers zijn we nu volop bezig om kleurmuziek te ontwikkelen en te produceren, waarbij we het belangrijk en vanzelfsprekend vinden dat mensen met een beperking en laaggeletterden zélf muziek kunnen maken. Dát is onze missie. Er is geen winstoogmerk en er worden geen uren gerekend. Onze groep ontwikkelt zich met doel en werkwijze in de richting van een sociale onderneming waarbij het vooral gaat om 'impact first'.

Ontwikkeling kleurmuziek René Koelemaij
Software ontwikkeling Hans Eland
Tekst en muzikale controle Jetty Brakman
Tekst en muzikale controle Annemarie Pluijmers
Website Aat Eland

Dromen...

Wat zou het geweldig zijn als heel veel goede Nederlandse en Belgische muzikanten het met hun toestemming mogelijk maken dat mensen met een beperking en laaggeletterden óók hun muziek kunnen spelen. Onder andere de Zeeuwse band BLŘF, Claudia de Breij, Herman van Veen, Clouseau, en uitgevers als KokBoekencentrum werken al mee door kosteloos hun toestemming te verlenen, zodat ook hun muziek op kleurmuziek verspreid mag worden.

Contactinformatie

Over mijzelf

Contactformulier
Multi-Kleur muzieksysteem © valt onder copyright en is intellectueel eigendom van René Koelemaij
Copyright © by R.R.Koelemaij, Oost-Souburg